Slideshow

Wednesday, January 12, 2011

Notification : Tutorial disable right click for bloggers

 

 

tutorial : disable right click

sekarang kan musim say NO COPYCAT!!!! pening kepala orang putih baca entry ni... HAHAH.. macam la ada.. okay2... ni untuk mengelakkan segala benda dekat blog korang semua daripada dicuri.. atau di COPY PASTE... faham semua?? hihihih.... tapi trex tak berapa gemar mengamalkan disable right click... leceh untuk diri sendiri juga laaaa.... tapi tak apa.. trex tunjukan cara nak buat ok?


1) buka DASHBOARD > DESIGN > ADD a GADJET > HTML

makesure keluar camni laaa...


2) copy paste code kat bawak ni semua kedalam HTML

<em>

<script language=javascript><!--

//edit by unwanted


var message="aippp!!!!!";

///////////////////////////////////
function clickIE4(){
if (event.button==2){
alert(message);
return false;
}
}

function clickNS4(e){
if (document.layers||document.getElementById&&!document.all){
if (e.which==2||e.which==3){
alert(message);
return false;
}
}
}

if (document.layers){
document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);
document.onmousedown=clickNS4;
}
else if (document.all&&!document.getElementById){
document.onmousedown=clickIE4;
}

document.oncontextmenu=new Function("alert(message);return false")

// -->
</script>

</em>
3) tukar aippp!!!!! dengan ayat korang sendiri.. nak pedas ke.. sweet ke.. kurang manis ke.. agar jadi macam ni... nampak tak yang popup tu? heheheheh... ianya berlaku bila korang right click... so sekarang bila jadi camtu makna nya korang dah berjaya disable right click...


SUMBER : misztrex

2 comments:

  1. no problem...

    don't forget to hang by again at my blog.

    keep spreading my blog :)
    n I will spread ur blog also.

    more rating more chance to get easy earning

    ReplyDelete